Autoritățile municipiului Chișinău vor să reducă numărul vulcanizărilor

  • 24 Mai 2021 10:30
Autoritățile municipiului Chișinău vor să reducă numărul vulcanizărilor

Autoritățile publice ale municipiului Chișinău vor să reducă numărul vulcanizărilor existente în oraș, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Inga Ionesii, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței serviciilor municipale, că numărul vulcanizărilor din sectoarele Ciocana și Botanica este mare, de peste 40 de unități pe sector, și că multe dintre acestea au schemele de amplasare expirate. „Vulcanizările care au schemele de amplasare expirate sau sunt amplasate neconform vor fi evacuate”, a spus viceprimarul Ionesii, potrivit sursei citate.

Potrivit oficialului, în regulamentul cu privire la comerțul stradal, partea care ține de vulcanizări, vor fi introduse modificări. “Strategia privind comerțul stradal va fi definitivată până în luna august. Vom introduce modificări severe în partea care ține de activitatea vulcanizărilor. Multe dintre acestea se află într-o stare dezastruoasă și sunt amplasate neconform, împiedicând traficul sau circulația pietonilor”, a concluzionat Ionesii.

Pe teritoriul municipiului Chișinău activează circa o sută de vulcanizări. Cele mai multe sunt amplasate în sectoarele Botanica și Ciocana.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău