Autoritățile locale din România vor contribui și mai mult la dezvoltarea localităților din R.Moldova

  • 29 Iunie 2020 13:43
Autoritățile locale din România vor contribui și mai mult la dezvoltarea localităților din R.Moldova

Președintele Ligii aleșilor locali ai PNL, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu președintele Platformei DA, Andrei Năstase, la împlinirea a zece ani de Parteneriat Strategic România-Republica Moldova, va fi lansat un proiect comun care va contribui la dezvoltarea localităților din Republica Moldova.

„Se împlinesc în acest an 10 ani de Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova, un parteneriat asumat la detaliu de către România pentru sprijinirea comunităților și întregii societăți din Republica Moldova”, a declarat Gheorghe Flutur, potrivit newsbucovina.ro.

El a anunțat că va fi inițiată, într-un timp cât mai scurt, semnarea mai multor parteneriate de înfrățiri între comunități din România și Republica Moldova. În același timp, liderul Ligii aleșilor locali PNL a subliniat că aceste înfrățiri nu vor fi exerciții inutile de PR politic, ci permit realizarea de proiecte comune și finanțarea acestora cu maximă celeritate de Guvernul României sau instituții ale Uniunii Europene. Astfel, Gheorghe Flutur susține că aleșii locali ai PNL să sprijine cât mai multe comunități, „indiferent de culoarea politică a primarilor acestora”. El consideră că astfel se va putea garanta dezvoltarea echilibrată și durabilă a societății din Republica Moldova.

„Da, așa este corect, și așa vom face, deoarece oamenii Republicii Moldova nu trebuie tratați diferit, în funcție de numele sau culoarea politică a primarilor sau a consilierilor, iar astfel de abordări, inclusive și nediscriminatorii pot garanta dezvoltarea echilibrată și durabilă a întregii societăți din Republica Moldova”, a afirmat Flutur.

Potrivit acestuia, abordările care pot contribui la consolidarea unității tuturor energiilor pro-europene de la Chișinău sunt abordările corecte, sunt singurele care pot garanta o evoluție pozitivă către dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu România și apropierea ireversibilă a Republicii Moldova principiile și valorile Uniunii Europene.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău