Autoritățile locale din România și R.Moldova se vor întruni la Sibiu, în a doua jumătate a acestui an, dacă situația epidemiologică va permite prezența fizică a participanților

  • 14 Ianuarie 2021 10:40
Autoritățile locale din România și R.Moldova se vor întruni la Sibiu, în a doua jumătate a acestui an, dacă situația epidemiologică va permite prezența fizică a participanților

Autoritățile locale din România și Republica Moldova se vor întruni la Sibiu, în a doua jumătate a acestui an, dacă situația epidemiologică va permite prezența fizică a participanților. Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) anunță că va avea loc Adunarea Generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, ce include și Asociația Comunelor din România. Vor fi adresate invitații de participare și președinților celor două state, Maia Sandu și Klaus Iohannis.

Urmează a fi discutată o strategie și un plan de acțiuni comune, în vederea dezvoltării înfrățirilor între colectivitățile locale, precum și posibilitățile concrete ale transferului și schimbului de experiență și cunoștințe în domeniul administrației publice locale. De asemenea, se vor pune în discuție modalitățile perfecționării și corelării sistemului administrației publice locale la standardele europene, inclusiv promovării reciproce a drepturilor și intereselor în cadrul instituțiilor europene și internaționale.

Prima ședință a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova a avut loc în anul 2013, la Chișinău. Acordul dintre cele două asociații presupune schimb de experiență între primării, promovarea descentralizării, consolidarea autonomiei locale și dezvoltarea unor proiecte comune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău