Autoritățile germane cer ''prudență maximă'' în fața răspândirii variantei Delta

  • 18 Iunie 2021 13:19
Autoritățile germane cer ''prudență maximă'' în fața răspândirii variantei Delta

Autoritățile germane au avertizat vineri față de răspândirea rapidă a variantei Delta a virusului SARS-CoV-2 și au cerut "prudență maximă" cetățenilor, mai ales celor care vor să călătorească în Marea Britanie, relatează EFE.

În pofida unei scăderi a incidenței COVID-19 în țară, trebuie să fim precauți, a precizat directorul cancelariei, Helge Braun, în declarații acordate grupului mediatic RedaktionNetzwerk Deutschland.

"Cea mai mare preocupare este acum răspândirea variantei Delta în Marea Britanie. Londra este unul dintre locurile de desfășurare ale Cupei Euro 2020. Nu trebuie efectuate călătorii în zonele unde predomină această variantă", a spus ministrul, referindu-se la meciurile din partidele semifinalei și la finala turneului european de fotbal.

Potrivit surselor sanitare, avansul acestei variantei este evident în Germania. În urmă cu o săptămână, procentul total al contagierilor cu această variantă era de 3,7%, iar în prezent a crescut la 6,2%.

"Caracteristica perfidă a acestei variante este că se transmite cu o rapiditate extremă, inclusiv înainte ca persoana infectată să aibă primele simptome", a avertizat președintele Colegiului Medicilor, Frank Ulrich Montgomery.

Germania se află în plină relaxare a restricțiilor, iar viața publică a revenit practic la normalitate în ultimele săptămâni.

Acest lucru se datorează scăderii continue a noilor contagieri, cu o medie națională situată vineri la 10,3 cazuri la 100.000 de persoane, față de 18,6 în urmă cu o săptămână.

În plină relaxare generală, guvernul cancelarului Angela Merkel a reclasificat în luna mai Marea Britanie ca zonă predominantă a variantelor cele mai agresive, fapt ce a atras după sine interdicția de călătorie în această țară, în afară de cazurile excepționale.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău