Autoritățile din Veneția au lansat un sistem de senzori care ”spionează” telefonul fiecărui turist. Cum a fost justificată decizia

  • 10 Februarie 2020 18:48
Autoritățile din Veneția au lansat un sistem de senzori care ”spionează” telefonul fiecărui turist. Cum a fost justificată decizia

Autoritățile din Veneția au început să intercepteze telefoanele turiștilor care vizitează centrul istoric al orașului.

Autoritățile din Veneția au început să intercepteze telefoanele turiștilor care vizitează centrul istoric al orașului. Oficialii din Veneția susțin că prin această metodă vor să-i ajute pe turiști să evite zonele aglomerate pentru a se bucura de experiența vizitării orașului.
 
O rețea de 34 de senzori a fost instalată, iar acești senzori vor detecta orice siluetă care trece prin preajmă, indiferent că sunt copii sau adulți. Noul sistem permite și interceptarea datelor din telefoanele mobile astfel că se va ști exact de unde vine o persoană și cât timp a petrecut în oraș.
 
Consiliul Local din Veneția susține că noul sistem îi va ajuta pe turiști să evite zonele aglomerate, iar oficialii dau asigurări că totul se desfășoară respectând intimitatea oamenilor.
 
Autoritățile spune că noul sistem de senzori va fi capabil în viitor să detecteze și nivelul de poluație din oraș.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău