Autoritățile din R. Moldova neagă informația difuzată de Ministerul rus al Apărări, potrivit căreia Ucraina ar pregăti provocări în regiunea transnistreană

  • 23 Februarie 2023 08:39
Autoritățile din R. Moldova neagă informația difuzată de Ministerul rus al Apărări, potrivit căreia Ucraina ar pregăti provocări în regiunea transnistreană

Autoritățile statutului nu confirmă informația difuzată în această dimineață de Ministerul rus al Apărării, potrivit căreia Ucraina ar pregăti provocări în regiunea transnistreană și, în context, fac apel la calm.

„Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale Republicii Moldova. Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică.”, se aratî pe canalul oficial de Telegram al Guvernului Republicii Moldova.

Precizăm că Ministerul Apărării al Rusiei a emis un comunicat în care anunță că are informații potrivit cărora cucrainenii pregătesc o provocare în regiunea transnistreană. (...)

Potrivit sursei, în viitorul apropiat se pregătește o provocare armată împotriva Transnistriei, care va fi efectuată de unități ale forțelor armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea formației naționaliste „Azov”. (...)

"Ca pretext pentru invazie, ar fi planificată organizarea unei presupuse ofensive a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei. Pentru a face acest lucru, ucraineni care participă în acțiune vor fi îmbrăcați în uniforma Forțelor Armate ale Federației Ruse", se scrie în comunicatul rușilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău