Autoritățile din New York vor instala 1.500 de stâlpi de securitate pentru prevenirea atacurilor teroriste

  • 03 Ianuarie 2018 14:06
Autoritățile din New York vor instala 1.500 de stâlpi de securitate pentru prevenirea atacurilor teroriste

Autoritățile din orașul New York vor proteja obiectivele turistice și locurile cele mai populare de atacuri teroriste cu vehicule prin instalarea a 1.500 de stâlpi de securitate permanenți, a anunțat marți primarul metropolei americane, informează DPA.

"Trebuie să facem acest oraș mult mai sigur", a cerut primarul Bill de Blasio, făcând anunțul în Times Square, unde i s-au alăturat reprezentanți ai poliției și ai transportului din oraș.

"Acești stâlpi de securitate vor face ca vehiculele să nu poată intra niciodată în locurile unde sunt pietoni", a spus de Blasio.

Primarul a menționat atacul "îngrozitor" și "dezgustător" comis înainte de parada de Halloween de la 1 noiembrie când au fost ucise opt persoane și alte 11 rănite de un bărbat ce a intrat intenționat cu un camion închiriat în pietoni pe o pistă de jogging în cartierul Manhattan lângă râul Hudson.

El s-a referit de asemenea la atacul din mai din Times Square când o mașină condusă de un fost militar al Marinei a intrat pe trotuarul aglomerat, omorând un turist adolescent și rănind alte 22 de persoane.

"Acestea sunt unele dintre cele mai aglomerate străzi din lume. Oamenii trebuie să fie în siguranță", a insistat de Blasio.

Orașul va cheltui 50 de milioane de dolari pe proiectul de instalare, care va începe cu bariere de securitate temporare ce vor fi înlocuite cu stâlpi permanenți din luna martie. Instalarea completă este de așteptat să dureze mai mulți ani.

Baricadele din stâlpi de beton, parțial retractabile, au fost folosite ani de zile pentru a proteja locurile vulnerabile de atacuri cu vehicule.

Stadionul de fotbal Emirates din Londra, deschis în 2006, are litere mari din beton formând numele clubului Arsenal. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău