Autoritățile din Kiev și Cernihiv susțin că nu observă o reducere a activităților militare ruse

  • 30 Martie 2022 11:05
Autoritățile din Kiev și Cernihiv susțin că nu observă o reducere a activităților militare ruse

Autoritățile din Kiev și din Cernihiv au transmis că nu au observat să existe o reducere a activității militare ruse, așa cum a promis, marți, Ministerul Apărării de la Moscova - scrie ziarul ucrainean Korrespondent.

În dimineața de 30 martie, guvernatorul regiunii Cernihiv, Viaceslav Ceaus, a raportat că bombardamentele continuă în regiune.

"Așa-numita reducere a activității militare în regiunea Cernihiv a fost demonstrată de inamic prin atacuri asupra orașului Nijin, inclusiv prin lovituri aeriene. În plus, toată noaptea, au atacat orașul Cernihiv. Au fost distruse facilități de infrastructură, biblioteci, centre comerciale, multe case" - a precizat Ceaus. La rândul său, Vadim Denisenko, un consilier din Ministerul ucrainean de Interne, a declarat că nu a existat nicio reducere a activității militare ruse în apropiere de Kiev. Potrivit acestuia, toată noaptea de marți spre miercuri, în regiunea Kiev, mai exact lângă Irpin, au avut loc operațiuni militare.

"Prin urmare, deocamdată, nu putem spune că rușii reduc intensitatea ostilităților în direcțiile Kiev și Cernihiv" - a subliniat Denisenko. Amintim că, în urma negocierilor de marți de la Istanbul, Federația Rusă a anunțat "reducere drastică a activității militare în regiunile Kiev și Cernihiv". Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei consideră că, astfel, Rusia transferă trupe în Donbas.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău