Autoritățile din Israel renunță la detectoarele de metale instalate pe Esplanada Moscheilor

  • 25 Iulie 2017 08:43
Autoritățile din Israel renunță la detectoarele de metale instalate pe Esplanada Moscheilor

Guvernul israelian a anunțat marți că renunță la detectoarele de metale instalate pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim și le va înlocui cu măsuri mai discrete de securitate, informează Reuters.  

Detectoarele fuseseră amplasate pentru controlul accesului în cel de-a treilea loc sfânt pentru musulmani, după Mecca și Medina. Situl din centrul vechi al Ierusalimului unde se găsește moscheea al-Aqsa este considerat sacru și de evrei, care îl numesc Muntele Templului. Acolo, pe 14 iulie, trei arabi israelieni au ucis cu focuri de arma doi polițiști, apoi au fost doborâți la rândul lor de forțele de securitate. Ca reacție, Israelul a interzis accesul pe Esplanadă timp de două zile, apoi a luat măsuri sporite de securitate care au provocat reacția violentă a palestinienilor, precum și manifestații de protest și reacții politice în mai multe state arabe.

Ieri, urma să se întrunească la New York Consiliul de Securitate al ONU, pentru a dezbate situația. Înaintea reuniunii, ambasadorul israelian Danny Danon a făcut cunoscut că țara sa dorește detensionarea situației de la Ierusalim, dar intenționează să garanteze securitatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău