Autoritățile din Germania | În faţa Ambasadei R.Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate

  • 14 Septembrie 2018 14:12
Autoritățile din Germania | În faţa Ambasadei R.Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate

Conform poliţiei şi autorităţilor germane de securitate, acum o săptămână, pe data de 7 septembrie, în faţa Ambasadei R.Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate, se arată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei în R. Moldova.

„Reacţiile şi relatările contrare în presă sunt eronate. Declaraţiile false de acest gen periclitează încrederea cetăţenilor Republicii Moldova în informaţii verificabile şi fondate pe dovezi”, afirmă reprezentanții diplomației germane la Chișinău. 

Amintim că Ambasada R. Moldova de la Berlin și Consulatul General de la Frankfurt și-au sistat, la 7 septembrie, temporar activitatea, ca urmare a unor proteste organizate la sediul acestora în legătură cu expulzarea a 7 cetățeni turci de către Serviciul de Informații și Securitate.

Aunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, care a precizat că măsura a fost luată în urma unor semnale de amenințare și posibile agresiuni în privința Ambasadei la sediile misiunilor diplomatice.

Mai multe portaluri afiliate actualei guvernări au scris și despre posibile răfuieli fizice cu care ar fi fost amenințați diplomații și apropiații lor, Ambasada fiind evacuată. La solicitarea Radio Chișinău, Ambasadorul Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, a dezmințit că Ambasada Republicii Moldova în Germania a fost evacuată.

El a declarat că „nimeni nu a primit astfel de indicații". Ulterior, diplomatul pare să-și fi schimbat afirmațiile, declarând pentru Publika TV că misiunile diplomatice au fost totuși evacuate pentru aproximativ trei ore, după ce comunitatea turcă din Germania a organizat proteste în faţa sediilor ambasadei şi Consulatului General.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Naţională
Meteo Chişinău
4 °C
ceață
Umiditate:86 %
Vint:2,6 m/s
Sun
5 °C
Mon
3 °C
Tue
4 °C
Wed
3 °C
Thu
2 °C

Curs oficial BNM 17 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3054 -0.0000
USD 17.1322 -0.0000
RON 4.0703 -0.0000
UAH 0.6291 -0.0000
RUB 0.2559 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău