Autoritățile din Germania | În fața Ambasadei R.Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate

  • 14 Septembrie 2018 14:12
Autoritățile din Germania | În fața Ambasadei R.Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate

Conform poliției și autorităților germane de securitate, acum o săptămână, pe data de 7 septembrie, în fața Ambasadei R.Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate, se arată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei în R. Moldova.

„Reacțiile și relatările contrare în presă sunt eronate. Declarațiile false de acest gen periclitează încrederea cetățenilor Republicii Moldova în informații verificabile și fondate pe dovezi”, afirmă reprezentanții diplomației germane la Chișinău. 

Amintim că Ambasada R. Moldova de la Berlin și Consulatul General de la Frankfurt și-au sistat, la 7 septembrie, temporar activitatea, ca urmare a unor proteste organizate la sediul acestora în legătură cu expulzarea a 7 cetățeni turci de către Serviciul de Informații și Securitate.

Aunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, care a precizat că măsura a fost luată în urma unor semnale de amenințare și posibile agresiuni în privința Ambasadei la sediile misiunilor diplomatice.

Mai multe portaluri afiliate actualei guvernări au scris și despre posibile răfuieli fizice cu care ar fi fost amenințați diplomații și apropiații lor, Ambasada fiind evacuată. La solicitarea Radio Chișinău, Ambasadorul Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, a dezmințit că Ambasada Republicii Moldova în Germania a fost evacuată.

El a declarat că „nimeni nu a primit astfel de indicații". Ulterior, diplomatul pare să-și fi schimbat afirmațiile, declarând pentru Publika TV că misiunile diplomatice au fost totuși evacuate pentru aproximativ trei ore, după ce comunitatea turcă din Germania a organizat proteste în fața sediilor ambasadei și Consulatului General.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău