Autoritățile din Georgia i-au interzis ombudsmanului ucrainean să îl viziteze pe Saakașvili în spitalul închisorii

  • 16 Noiembrie 2021 11:42
Autoritățile din Georgia i-au interzis ombudsmanului ucrainean să îl viziteze pe Saakașvili în spitalul închisorii

Comisarul pentru drepturile omului din cadrul Parlamentului Ucrainei, Ludmila Denisova, susține că autoritățile din Georgia nu i-au permis accesul în spitalul penitenciarului în care se află încarcerat fostul lider georgian Mihail Saakașvili, în prezent cetățean ucrainean și președinte al Comitetului Executiv al Consiliului Național pentru Reforme din Ucraina, scrie Rador.

"Astăzi (marți, n.r.), mi-a fost refuzată vizita la cetățeanul Ucrainei Mihail Saakașvili, aflat în penitenciarul Nr. 18 din Gldani (Georgia). Ministerul Justiției din Georgia a promis că mă va informa cu privire la motivele acestui refuz prin intermediul unei scrisori" - a scris Denisova pe Facebook. Ombudsmanul ucrainean a subliniat că va încerca să aibă o întâlnire cu conducerea și medicul-șef al instituției penitenciare Nr. 18 din Gldani, pentru a discuta condițiile de detenție și tratamentul lui Saakașvili. Amintim că Mihail Saakașvili a fost reținut în Georgia pe 1 octombrie.

Acesta s-a întors în țara sa natală pentru prima oară în ultimii opt ani, în ajunul alegerilor municipale. În Georgia, fostul președinte a fost condamnat în lipsă la șase ani de închisoare pentru abuz de putere. Imediat după ce a fost reținut, politicianul a intrat în greva foamei. Pe 8 noiembrie, Saakașvili a fost transferat la spitalul penitenciarului. Fostul președinte susține că a fost agresat fizic în timpul transferului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău