Autoritățile atenționează asupra unor falsuri apărute în ultimele zile legate de înrolarea în Legiunea Străină sau de angajarea în Armata Republicii Moldova

  • 24 Aprilie 14:03
Autoritățile atenționează asupra unor falsuri apărute în ultimele zile  legate de înrolarea în Legiunea Străină sau de angajarea în Armata Republicii Moldova

Autoritățile documentează o nouă dezinformare răspândită în Rep. Moldova menită să inducă frică și confuzie în rândul populației. Este vorba de mai multe afișe care îndeamnă cetățenii să se înroleze în Legiunea Străină Franceză. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că sunt documentate peste o sută de conturi false care postează minciuni, transmite Radio Chișinău.

Autoritățile avertizează asupra unor noi falsuri  apărute în spațiul public menite să răspândească frica în rândul populației. La câteva zile după diseminarea  unor postări despre un așa numit val de imigrați care ar urma să ajungă în Rep. Moldova din Polonia, mai mulți cetățeni au semnalat apariția unor postere despre îndemnul de înrolare în Legiunea Străină Franceză.

„Sunt minciuni grosolane menite să inducă frică în rândul populației”, atenționează purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Doar în ultima săptămână, peste o sută de conturi false au fost identificate de echipa de comunicare a Guvernului, a precizat Daniel Vodă.

De asemenea, Ministerul Apărării atenționează cu privire la mai multe afișe lipite pe clădiri și piloni prin care se anunță că Republica Moldova angajează militari pe bază de contract.

Ministerul apărării atenționează cu privire la conținutul acestor materiale, care este unul manipulator și nu corespunde adevărului.

Menționăm că acțiunile de angajare pe contract în Armata Națională sunt promovate prin canale și surse oficiale ale Ministerului Apărării și ale Guvernului Republicii Moldova.

Acestea se desfășoară în conformitate cu legislația în vigoare, prin intermediul Centrelor militar-teritoriale și Direcția personal și mobilizare a Marelui Stat Major al Armatei Naționale.

Totodată, comunicăm că informarea cetățenilor cu privire la posturile vacante în instituția de apărare are loc prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și Târgurile locurilor de muncă.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) investighează cazul pentru a identifica și localiza persoanele implicate în această infracțiune.

Facem apel către cetățeni:

- În cazul în care observați astfel de postere distribuite și prin alte regiuni ale țării, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0 (22) 25 22 92 sau la adresa de email [email protected].

- Ne găsiți și aici, pe pagina de facebook a Ministerului apărării.

- De asemenea, solicităm respectuos să raportați cazul la poliție

- Fiți prudenți la informațiile false, care au ca scop să inducă frica și confuzie în societate! 

Amintim că zilele trecute pe rețelele sociale au apărut informații false, sponsorizate și care au fost distribuite inclusiv de Ilan Șor,  potrivit cărora Polonia ar intenționa să trimită în Rep. Moldova migrați ilegali din Africa și Orientul Mijlociu.

Autoritățile au dezmințit aceste minciuni menționând că instituțiile statului negociază transparent orice acord la care Rep. Moldova este parte. Institutul pentru Studiul Războiului de la Washington a avertizat în repetate rânduri despre războiul informațional lansat de Rusia în Rep. Moldova cu scopul destabilizării și aducerii a forțelor pro ruse la guvernare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău