Autoritățile de la Tiraspol AU INTERZIS accesul unul parlamentar european

  • 24 Aprilie 2015 18:24
Autoritățile de la Tiraspol AU INTERZIS accesul unul parlamentar european

Autoritățile separatiste din regiunea transnsitreană nu au permis accesul în regiune a deputatului european Siegfried Mureșan.

Aflat într-o vizită de două zile în Republica Moldova Siegfried Mureșan a intenționat să discute și cu elevii și profesorii de la liceele cu predare în limba română din stânga Nistrului. ”Am întreprins toate demersurile necesare începând cu săptămâna trecută. Aseară mi s-a comunicat că timpul este prea scurt și nu mi s-a facilitat accesul. Sper să-mi fie permis data viitoare când vin la Chișinău”, a declarat eurodeputatul pentru Radio Chișinău.

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a întreprins prima sa vizită în Republica Moldova în această funcție, timp în care a avut întrevederi cu lideri politici, membri ai guvernului și studenți. El a declarat că a discutat în special chestiuni ce țin de reformele în justiție și situația financiară a Republicii Moldova, având în acest sens întrevederi cu ministrul justiției și cel al finanțelor de la Chișinău. Potrivit lui Siegfried Mureșan autoritățile de la Chișinău sunt preocupate în prezent de implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, care va permite apropierea Republicii Moldova de comunitatea europeană. În același timp el a menționat că reformele trebuie să fie realizate într-un ritm avansat.

Referindu-se la situația din sistemul bancar, care a suferit în urma unor presupuse tranzacții dubioase care se ridică la un miliard de dolari, dar și la incertitudinea politcă din cauza lipsei unei coaliții majoritare, Siegfried Mureșan a declarat că Republica Moldova se bucură în continuare de încrederea Bruxellesului dar este foarte important ca criza din sectorul bancar să fie rezolvată iar cei vinovați să fie trași la răspundere.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău