Autoritățile de la Lugansk semnalează trei cazuri de încălcare a armistițiului, în estul Ucrainei

  • 14 Iunie 2018 08:35
Autoritățile de la Lugansk semnalează trei cazuri de încălcare a armistițiului, în estul Ucrainei

Autoritățile autoproclamatei republici populare Lugansk au semnalat trei cazuri de încălcare a armistițiului, în estul Ucrainei, de către forțele guvernamentale ucrainene, în ultimele 48 de ore, informează Agenția de presă Lugansk, care citează surse militare.

În ultimele 48 de ore, forțele guvernamentale ucrainene au încălcat de trei ori armistițiul, în estul Ucrainei.

Mai multe localități din autoproclamata republică populară au fost supuse unor atacuri armate", anunță Ministerul Apărării din autoproclamata republică populară Lugansk.

Au fost folosite artileria, blindatele și arme de foc, ținta atacurilor fiind localitățile Donețk, Kalinovo și Kalinovka. Insurgenții au fost supuși unor atacuri armate, fiind folosite artileria și obuziere de calibrul 120 mm și 82 mm. În total au fost lansate 25 de proiectile, anunță autoritățile autoproclamatei republici populare Lugansk din estul Ucrainei, într-un comunicat remis joi, potrivit Agenției de presă RIA NOVOSTI. 

Reprezentanții Grupului de contact, responsabil de reglementarea situației din Donbas, au decretat, în cadrul reuniunii de la Minsk, din 26 august 2017, necesitatea instituirii din data de 1 septembrie 2017 a unui armistițiu pe durată nelimitată. Acest acord a devenit al patrulea la număr, după acordul din 2014 cu privire la încetarea ostilităților în regiune și respectarea regimului de pace. Cu toate acestea, nu s-a produs o ameliorare semnificativă a situației din regiune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău