Autoritățile de la Kiev se pregătesc pentru încă un an de război. Trupele ucrainene trec Nipru

  • 18 Noiembrie 2023 11:15
Autoritățile de la Kiev se pregătesc pentru încă un an de război. Trupele ucrainene trec Nipru

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a discutat cu conducerea armatei despre echiparea forțelor de apărare pentru anul viitor și despre situația de pe front, scrie Veridica.ro. Trupele ucrainene au desfășurat o serie de operațiuni de succes pe malul estic al râului Nipru, au anunțat surse oficiale de la Kiev, citate de The Guardian.

Ministrul Apărării, Rustem Umerov, a prezentat un raport cu necesarul de echipament, muniție și servicii, iar ministrul Industrie Strategice a raportat despre creșterea volumelor de producție la întreprinderile ucrainene. El a vorbit, de asemenea, despre perspectivele dezvoltării programului ucrainean de rachete pe termen lung.

În privința frontului, informațiile unei publicații rusești arată că în bătăliile de la Avdiivka, la nord de Donețk, rușii au pierdut peste 100 de militari pe zi, într-o lună și jumătate de încercări de a cuceri orașul. Luptele au mai scăzut în intensitate, dar asaltul ar putea fi reluat în curând.

În schimb forțele ruse sunt mai active în zona Bahmut, unde forțele ucrainene apără pozițiile ocupate. Armata ucraineană avansează însă în regiunea Zaporojie din sud.

"Forțele de apărare ale Ucrainei au desfășurat o serie de operațiuni de succes pe malul stâng al râului Nipru, de-a lungul frontului Herson", a anunțat Corpul de Marină al Ucrainei într-o declarație pe rețelele de socializare.

Ucraina a eliberat Herson și zonele din jurul orașului de pe malul vestic al râului în urmă cu un an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău