Autoritățile de la Kiev intenționează să ajungă la o înțelegere pentru a purta convorbiri cu Moscova

  • 18 Iulie 2019 11:41
Autoritățile de la Kiev intenționează să ajungă la o înțelegere pentru a purta convorbiri cu Moscova

Șefir Serhi, consilier al liderului ucrainean, a declarat, într-un interviu acordat publicației "LB.ua", că echipa președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, intenționează să ajungă la o înțelegere pentru a purta convorbiri cu omologii din Rusia. 

„Am demonstrat-o prin pașii concreți întreprinși: am retras trupele în Stanița Lugansk, dorim să construim un pod, am reluat procesul de negociere în formatul de la Minsk", a precizat Șefir, citat de Agenția de presă RIA Novosti.

Potrivit lui Șefir, "prin absolut toate acțiunile sale, precum și în cadrul discursurilor sale, Zelenski susține că este pregătit pentru convorbiri". Șefir a mai declarat că "nu este deloc simplu ca Rusia să răspundă" și, în opinia sa, "mai sunt necesari câțiva pași" pentru ca părțile să ajungă la un dialog. 

Volodimir Zelenski a susținut recent că eliberarea din arest și revenirea în Ucraina a marinarilor ucraineni care au fost reținuți de partea rusă în luna noiembrie 2018, în timpul incidentului petrecut în Strâmtoarea Kerci, ar putea constitui un pas spre restabilirea dialogului cu Rusia.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău