Autoritățile de la Donețk semnalează 15 cazuri de încălcare a armistițiului în estul Ucrainei

  • 03 Februarie 2018 10:15
Autoritățile de la Donețk semnalează 15 cazuri de încălcare a armistițiului în estul Ucrainei

Autoritățile autoproclamatei republici populare Donețk au semnalat 15 noi cazuri de încălcare a armistițiului în estul Ucrainei de către forțele guvernamentale ucrainene în ultimele 48 de ore, informează agenția de presă Donețk, care citează surse militare.

În ultimele 48 de ore, forțele guvernamentale ucrainene au încălcat de 15 ori armistițiul în estul Ucrainei. Localitățile Logvinovo și Kalinivka au fost supuse unor atacuri armate. Au fost folosite artileria, mortiere, arme de foc, sisteme de lansare de grenade, sisteme portabile antitanc. Insurgenții au fost supuși timp de 50 de minute unor atacuri armate în câteva localități, fiind folosite și obuziere de calibrul 120 mm timp de 14 minute și de 82 mm, timp de 39 de minute. În total, forțele guvernamentale ucrainene au utilizat 506 de unități de tehnică de luptă”, anunță autoritățile autoproclamatei republici populare Lugansk, din estul Ucrainei, într-un comunicat remis sâmbătă, potrivit Agenției de presă RIA NOVOSTI.

Autoritățile autoproclamatei republici populare Donețk au mai semnalat că forțele armate ucrainene au preluat controlul în mai multe localități din estul Ucrainei. Surse OSCE au precizat că oficialii de la Kiev au decis să retragă forțele sale din localitatea Lugansk.

Membrii Grupului de contact, responsabil de reglementarea situației din Donbas, au decretat necesitatea instituirii din data de 1 septembrie 2017 a unui armistițiu pe durată nelimitată, în cadrul reuniunii de la Minsk, din 26 august, același an. Acest acord a devenit al patrulea la număr, după acordul din 2014 cu privire la încetarea ostilităților în regiune și respectarea regimului de pace. Cu toate acestea, nu s-a produs o ameliorare semnificativă a situației din regiune. Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, deputat în Bundestagul Germaniei, a propus ca un contingent internațional de pace să fie amplasat în Donbas.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău