Autoritățile de la Comrat se pregătesc pentru marcarea a 25 de ani de la acordarea statutului juridic special regiunii găgăuze

  • 17 Noiembrie 2019 10:01
Autoritățile de la Comrat se pregătesc pentru marcarea a 25 de ani de la acordarea statutului juridic special regiunii găgăuze

La Adunarea Populară a avut loc prima ședință a comitetului organizatoric pentru pregătirea manifestațiilor pentru marcarea a 25 de ani de la adoptarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri).

Participanții la ședință au discutat foaia de parcurs a evenimentelor, datele acestora, pregătirea listei de invitați și alte probleme organizatorice. Aniversarea adoptării legii va fi sărbătorită timp de două zile. Este preconizată organizarea unei conferințe internaționale la Chișinău sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. La Comrat va avea loc o adunare solemnă și un concert. De asemenea, în ajunul sărbătorii, în toate școlile, grădinițele și administrațiile raionale sunt planificate o serie de evenimente festive și tematice dedicate evenimentului istoric.

Legea privind statutul juridic special al UTA Găgăuzia a fost adoptată la 23 decembrie 1994 și a oferit regiunii drepturi de autonomie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău