Autoritățile de la Chișinău și-au revăzut decizia referitoare la migranții moldoveni care revin acasă pe cale aeriană

  • 04 Aprilie 2020 09:24
Autoritățile de la Chișinău și-au revăzut decizia referitoare la migranții moldoveni care revin acasă pe cale aeriană

Autoritățile de la Chișinău și-au revăzut decizia referitoare la migranții moldoveni care revin acasă pe cale aeriană. Aceștia nu vor mai fi impuși să achite pentru prima de asigurare medicală înainte de a urca la bordul avioanelor, ci vor semna o declarație pe proprie răspundere privind obligația achitării acesteia, la fel ca și cei care revin în Republica Moldova acasă pe cale terestră.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, vineri, 3 aprilie. Informațiile au fost publicate pe pagina de Facebook a premierului Ion Chicu.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va informa persoanele din listele prezentate privind operatorul selectat, datele de contact ale operatorului și orarul zborului. Operatorii aerieni selectați vor publica pe pagina web informația despre costul și condițiile de călătorie, se mai artă în decizia Comisiei pentru Situații Excepționale.

Pentru sâmbătă, 4 aprilie, a fost autorizată cursa aeriană charter, care transportă un pasager cu cetățenia Republicii Moldova spre Republica Moldova, operată de compania aeriană Toyo Aviation, pe direcția București – Chișinău – București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău