Autoritățile de la Chișinău regretă și condamnă incidentul din strâmtoarea Kerci

  • 27 Noiembrie 2018 08:15
Autoritățile de la Chișinău regretă și condamnă incidentul din strâmtoarea Kerci

După Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și șeful Legislativului, precum și premierul Pavel Filip au comentat situația tensionată din Ucraina după ce trei nave ucrainene au fost atacate și capturate de forțele navale ruse în strâmtoarea Kerci.

„Condamn cu fermitate agresiunea Rusiei față de Ucraina. Îndemn comunitatea internațională să aplice toate instrumentele de drept internațional pentru a preveni escaladarea situației în regiunea strâmtorii Kerch din Marea Azov. Ne solidarizăm și noi cu Ucraina și susținem dreptul lor de a folosi apele teritoriale conform normelor dreptului internațional”, a scris Andrian Candu pe Facebook.

La rândul său, Pavel Filip a afirmat că acest incident are un impact asupra securității în regiune și a amintit de faptul că armata rusească care se află ilegal pe teritoriul R. Moldova este o problemă extraordinar de mare pentru noi. „Ne pare rău, pentru că este vorba de securitatea regională și nu poate să nu ne îngrijoreze acest lucru”, a subliniat prim-ministrul. 

Menționăm că Rada Supremă de la Kiev a aprobat, ieri seara, instituirea legii marțiale în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv la granțița cu regiunea transnistreană a R.Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău