Autoritățile de la Chișinău atrag atenția asupra existenței mai multor riscuri în procesul de vot în regiunea transnistreană la alegerile prezidențiale

  • 22 Octombrie 2020 14:10
Autoritățile de la Chișinău atrag atenția asupra existenței mai multor riscuri în procesul de vot în regiunea transnistreană la alegerile prezidențiale

Autoritățile de la Chișinău atrag atenția asupra existenței mai multor riscuri în procesul de vot în regiunea transnistreană la alegerile prezidențiale, programate pentru 1 noiembrie.

Potrivit secretarului de Stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, principala preocupare este că ar putea fi restricționată libera circulație a cetățenilor din regiunea transnistreană, sub pretextul regimului de carantină, instituit de autoritățile separatiste de la Tiraspol.

„Autoritățile separatiste din stânga Nistrului, care au stabilit un așa-zis regim de carantină, instalând posturi ilegale, prin care se obstrucționează libera circulație în zona de securitate. Și pe malul drept sunt anumite impedimente. În unele localități, autoritățile locale încearcă în fel și chip să nu permită deschidă secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului. Posibil ca în ziua scrutinului electoral e să avem anumite proteste din partea unor activiști ca să obstrucționeze procesul de vot. Ar putea fi și tentative de a deplasa căile de acces pentru cetățenii din stânga Nistrului”, a declarat Sergiu Golovaci.

Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic spune că la moment autoritățile constituționale sunt preocupate de siguranța procesului electoral, dar și a cetățenilor din regiunea transnistreană. Ea a spus că se atestă o creștere a numărului de cetățeni care și-au perfectat actele și cetățenia R. Moldova, și care s-ar putea implica în viața politică și în alegeri.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, pentru cetățenii din regiunea transnistreană au fost deschise 42 de secții de votare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
3
Wed
4
Thu
8
Fri
8

Curs oficial BNM 28 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8861 -0.0000
USD 17.7261 -0.0000
RON 4.0177 -0.0000
UAH 0.6559 -0.0000
RUB 0.2374 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău