Autoritățile contractante, atenționate să respecte prevederile legale în domeniul achizițiilor publice

  • 27 Ianuarie 18:28
Autoritățile contractante, atenționate să respecte prevederile legale în domeniul achizițiilor publice

Mai multe abateri de la legislația din domeniul achizițiilor publice, admise de autoritățile contractante, au fost constatate de Agenția Achiziții Publice pe parcursul anului 2022.

Instituția a anunțat că autoritățile contractante nu respectă prevederile pct. 45 din Regulamentul cu privire la activitatea grupului de lucru în domeniul achizițiilor publice, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 10 din 20.01.2021, și anume, că nu expediază către Agenție, în termen de 3 zile lucrătoare de la data recepționării raportului de monitorizare, procesul-verbal cu privire la toate neconformitățile invocate și măsurile întreprinse, așa cum prevede legislația, scrie Bizlaw.md.

În acest context, în lipsa prezentării în termen a procesului-verbal menționat, Agenția anunță că nu v-a procesa documentele referitoare la procedura de achiziție publică, pînă cînd autoritatea contractantă nu v-a prezenta procesul-verbal al grupului de lucru, în care în mod obligatoriu se v-a referi la fiecare din abaterile indicate în raportul de monitorizare și la măsurile întreprinse pentru fiecare abatere în parte.

Procesele-verbale și/sau scrisorile, care nu vor conține informațiile indicate, vor fi lăsate fără examinare, iar procesarea dării de seamă nu se v-a efectua, a mai anunțat Agenția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,24
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:81 %
Vint:7,2 m/s
Wed
2
Thu
5
Fri
8
Sat
12
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău