Autoritățile au stabilit acțiuni comune pentru combaterea lăcustelor

  • 17 Iulie 2023 11:09
Autoritățile au stabilit acțiuni comune pentru combaterea lăcustelor

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în comun cu Ministerul Mediului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Calea Ferată a Moldovei și Agenția Moldsilva și-au coordonat activitățile pentru a minimiza daunele provocate de invazia lăcustelor din raionul Sângerei, precum și pentru a preveni aria de extindere a focarului, transmite MOLDPRES.

Autoritățile au convenit să stabilească un punct focal ce va monitoriza inspecțiile și semnalele de identificare a lăcustelor.

Potrivit specialiștilor, invazia de lăcuste în culturile agricole este determinată de schimbările climatice și de capacitatea sporită de adaptare a speciei la tratamentele chimice. De regulă, lăcustele atacă grâul, orzul, porumbul, mazărea, fasolea, lintea și lucerna.

Pentru a scăpa de lăcuste, deținătorii de terenuri trebuie să aplice tratamente specifice pentru combaterea dăunătorilor.

Săptămâna trecută, Agenția Națonală pentru Siguranța Alimentelor a anunțat despre invadarea mai multor terenuri agricole din raionul Sângerei de către o specie de lăcustă. Este vorba de lanuri de floarea-soarelui, soia și porumb ale unui agricultor din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău