Autoritățile au pierdut prea mult timp pentru depășirea crizei politice

  • 19 Octombrie 2012 15:30
Autoritățile au pierdut prea mult timp pentru depășirea crizei politice

 Autoritățile au pierdut prea mult timp pentru depășirea crizei politice din Republica Moldova și chiar dacă au fost înregistrate progrese semnificative, este prea devreme să se vorbească despre scoaterea Republicii Moldova de sub monitorizarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a declarat vineri, 19 octombrie, raportorul Lise Christoffersen la sfârșitul vizitei…

 

Autoritățile au pierdut prea mult timp pentru depășirea crizei politice din Republica Moldova și chiar dacă au fost înregistrate progrese semnificative, este prea devreme să se vorbească despre scoaterea Republicii Moldova de sub monitorizarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a declarat vineri, 19 octombrie, raportorul Lise Christoffersen la sfârșitul vizitei de documenatre în Republica Moldova. 

Republica Moldova a înregistrat mai multe progrese, adoptând legi și strategii pentru reforma justiției și combaterea corupției, acum este necesară implementarea lor și  înregistrarea unor rezultate concrete, a declarat coraportorul APCE. În opinia ei, cea mai importantă realizare a fost alegerea președintelui și deblocarea crizei politice, dar autoritățile au pierdut prea mult timp pentru a detensiona situația.

Un alt coraportor al APCEPiotr Wach a vorbit și despre închiderea postului de televiziune NIT, chestiune abordată de Partidul Comuniștilor. Potrivit acestuia, justiția este cea care trebuie să se pronunțe pe marginea acestui caz.

Coraportorii au menționat necesitatea îndeplinirii angajamentelor asumate față de Consiliul Europei, în special fiinbd vorba despre reforma justiției, a procuraturii și combaterea corupției. De asemenea, ei au atenționat autoritățile să transmită spre expertizare Consiliului Europei proiectele de legi ce țin de modificarea Codului Electoral și a Constituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău