Autoritățile au lansat procesul de revitalizare urbană a orașelor Ungheni, Hâncești, Telenești și Criuleni

  • 21 Februarie 08:34
Autoritățile au lansat procesul de revitalizare urbană a orașelor Ungheni, Hâncești, Telenești și Criuleni

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a dat start, prin semnarea contractelor de finanțare, pentru zece proiecte de revitalizare și mobilitate urbană, planificate pentru a fi inițiate în acest an, transmite MOLDPRES.

Printre proiectele planificate se numără dezvoltarea sistemului integrat de transport urban în municipiul Ungheni, valorificarea luncii râului Cogâlnic prin amenajarea zonelor de agrement în orașul Hâncești, reconstrucția complexului sportiv din Telenești, reconstrucția bulevardului pietonal Mihai Eminescu și amenajarea parcului orășenesc riveran din orașul Criuleni și altele.

Aceste proiecte au fost incluse în Documentul Unic de Program pentru anii 2022-2024 și vor fi implementate de către ADR Centru cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Valoarea totală a lucrărilor planificate în cadrul acestor proiecte este de peste 183 milioane de lei (9,15 mln de euro), dintre care 143 milioane de lei sunt solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

„Indicatorii atinși în urma realizării acestora urmăresc să modernizeze infrastructura urbană și să creeze spații publice inovatoare, aducând beneficii tangibile comunităților locale, contribuind la dezvoltarea economică și socială durabilă a Regiunii Centru”, explică ADR Centru.

În curând, ADR Centru va iniția licitațiile publice pentru selectarea antreprenorilor care vor executa lucrările de construcție în cadrul acestor proiecte.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău