Autoritățile au inițiat campania de salubrizare în instituțiile de învățământ din Chișinău

  • 19 Septembrie 2022 14:15
Autoritățile au inițiat campania de salubrizare în instituțiile de învățământ din Chișinău

Autoritățile municipale au inițiat campania de salubrizare în instituțiile de învățământ din capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, „în cadrul acțiunii va fi colectat frunzișul, vor fi plantați arbori și arbuști”.

Totodată, Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a anunțat că intervine la defrișarea arborilor uscați din preajma instituțiilor de învățământ din capitală.

„Lucrările de curățare a arborilor din imediata apropiere a școlilor și grădinițelor au început în ajunul anului de învățământ. Astfel, pe parcursul ultimei luni, au parvenit 136 de solicitări de igienizare și defrișare a arborilor din preajma instituțiilor de învățământ. În 60 de locații deja s-a intervenit. Arborii defrișați vor fi înlocuiți cu alții, în cadrul campaniei curente de plantare”, se menționează într-un comunicat de presă al întreprinderii.

Autoritățile municipale îndeamnă persoanele care observă arbori sau crengi uscate să apeleze la linia fierbinte a întreprinderii „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” - 067 88 07 00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău