Autoritățile au decis ca metalul care va fi scos din clădirea avariată a Filarmonicii Naționale să fie comercializat

  • 10 Noiembrie 2020 14:27
Autoritățile au decis ca metalul care va fi scos din clădirea avariată a Filarmonicii Naționale să fie comercializat

Metalul care va fi scos din clădirea avariată Filarmonicii Naționale va fi comercializat, iar banii vor fi depuși pe conturile Filarmonicii în calitate de beneficiar. O decizie în acest sens a fost luată la ședința grupului de gestionare a situației în urma lichidării incendiului.

Potrivit unui comunicat al IGSU, șeful grupului de lucru, Mihail Harabagiu, a atras atenția asupra respectării stricte a tehnicii securității în cazul muncitorilor responsabili de lucrările de demontare, pentru evitarea situațiilor de risc în procesul efectuării activităților.

Lucrările de demontare a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs, au început pe 9 noiembrie. La fața locului pentru executarea acțiunilor sunt antrenați 7 muncitori cu 3 unități de tehnică grea. Pentru gestionarea situației la Filarmonică  va continua activitatea Statul Major al IGSU, care pe parcursul demontării și înlăturării deșeurilor va monitoriza situația.

După ce va fi finalizat acest proces, experții în domeniu vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău