Autoritățile, îngrijorate de reținerile navelor sub pavilion moldovenesc

  • 20 Martie 2015 12:14
Autoritățile, îngrijorate de reținerile navelor sub pavilion moldovenesc

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, i-a convocat într-o ședință de lucru pe responsabilii din domeniul naval din cadrul Ministerului, de la „Căpitănia Portului Giurgiulești” și ÎS „Registrul Naval”.

În cadrul ședinței va fi discutată despre problema transpunerii cadrului normativ european privind administrarea pavilionului maritim al Republicii Moldova.

Ministrul a apreciat ca insuficiente acțiunile întreprinse de instituțiile responsabile pentru  micșorarea reținerilor în porturi a navelor sub pavilionul Republicii Moldova pe motive de siguranță, poluare de mediu sau încălcări legale, potrivit unui comunicat al Ministerului.

La moment, Republica Moldova are înregistrate nave care, deseori, nu corespund cerințelor tehnice, din cauza vârstei avansate, dar și sunt implicate în diverse activități care contravin tratatelor și directivelor  internaționale în domeniu. 

În acest sens, ministrul Transporturilor a cerut responsabililor o revizuire a activității din sector și elaborarea propunerilor de modificare a legislației, care ar permite aplicarea prevederilor convențiilor Organizației Maritime Internaționale și îndeplinirea adecvată a funcțiilor statului-pavilion.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău