Autoritatea rutieră din Olanda spune că unele modele Jeep și Suzuki încalcă normele europene de poluare

  • 23 Ianuarie 2020 17:56
Autoritatea rutieră din Olanda spune că unele modele Jeep și Suzuki încalcă normele europene de poluare

Automobilele Jeep Grand Cherokee și Suzuki Vitara echipate cu motoare diesel depășesc normele europene privind emisiile de oxid de azot și trebuie să remedieze această situație, în caz contrar urmând să fie interzise la vânzare în Europa, a decis joi Autoritatea rutieră din Olanda (RDW), transmite Reuters.

RDW, care acționează că autoritate de reglementare de referință în Uniunea Europeană, a subliniat că Jeep (divizie a grupului Fiat Chrysler) a pus la punct un update software pentru a remedia problema iar autoritatea a ordonat companiei să recheme la service toate modelele din Europa pentru a putea aplica noul software.

În schimb, Suzuki nu a venit încă cu o soluție credibilă pentru modelul Vitara, susține RDW.

"Suzuki trebuie să vină cu măsuri de îmbunătățire adecvate în caz contrar RDW va demara procesul de retragere a autorizației sale europene", a informat Autoritatea rutieră din Olanda într-un comunicat de presă, adăugând că a demarat și procesul de retragere a autorizației pentru Jeep Grand Cherokee ca "măsură preventivă".

Organismele de reglementare din întreaga lume au început să testeze cu atenție automobilele diesel după ce în 2015 grupul auto german Volkswagen a recunoscut că a utilizat un software ilegal pentru a falsifica rezultatele testelor de emisii poluante.

Autoritatea rutieră din Olanda (RDW) susține că a descoperit faptul că atât Jeep Grand Cherokee cât și Suzuki Vitara au utilizat "strategii interzise" care le permit să genereze emisii mai mari de oxid de azot în condiții de drum decât în condiții de test. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău