Autoritatea electorală federală a Rusiei cere anularea rezultatelor alegerilor locale dintr-o regiune din est

  • 19 Septembrie 2018 14:56
Autoritatea electorală federală a Rusiei cere anularea rezultatelor alegerilor locale dintr-o regiune din est

Rezultatul alegerilor locale dintr-o regiune din Extremul Orient al Federației Ruse trebuie să fie anulat, a anunțat miercuri autoritatea electorală federală rusă, cerând ca noi alegeri să aibă loc acolo în următoarele trei luni, informează agenții de presă ruse și dpa.

Aparentul câștigător al alegerilor, candidatul din partea Partidului Comunist, Andrei Ișcenko, a acuzat o falsificare a voturilor, după ce micul avans pe care îl avea în fața candidatului partidului Rusia Unită, aflat la putere, a fost inversat în timpul numărării de noapte a voturilor.

Partidul Comunist este al doilea partid ca forță din Federația Rusă, după partidul Rusia Unită pro-Kremlin, susținut de președintele Vladimir Putin.

"Recomandăm ca membrii Comisiei Electorale din regiunea Primorie să consideră nule și nevalide alegerile locale", a anunțat autoritatea federală într-un comunicat transmis de agenția de presă rusă Interfax.

"Astăzi este imposibil să se determine cu certitudine în favoarea cui ar fi putut fi acele voturi", se spune în comunicat, care o citează pe președinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova.

Ișcenko înregistra un mic avans față de contracandidatul său, Andrei Tarasenko, în seara zilei de duminică, după numărarea a 95% din voturi. Însă după aceasta Ișcenko aparent a pierdut în timpul nopții. El a acuzat, într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, că rezultatele voturilor din mai multe zone, inclusiv din capitala regiunii, Vladivostok, au fost falsificate.

Andrei Ișcenko a anunțat luni că a intrat în greva foamei, însă a doua zi a postat imagini video care îl arătau cum gătea pește la foc în aer liber, cu următorul text: "O grevă a foamei este în mod evident imposibilă. Am nevoie de putere".

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău