Regiunea autonomă Găgăuzia vrea reprezentativitate politică în Parlamentul de la Chișinău

  • 26 Iulie 2022 11:51
Regiunea autonomă Găgăuzia vrea reprezentativitate politică în Parlamentul de la Chișinău

Regiunea autonomă Găgăuzia vrea reprezentativitate politică în Parlamentul de la Chișinău prin acordarea a cinci mandate Găgăuziei.

Dacă autoritățile de la Chișinău nu vor găsi o soluție în acest sens, autonomia își rezervă dreptul de a ignora alegerile prezidențiale și parlamentare din Rep. Moldova. Declarații în acest sens a făcut vice-spicherul Adunării Populării de la Comrat, Gheorghe Leiciu, în cadrul dezbaterilor proiectului Codului electoral, care au loc azi pe platformă parlamentară, transmite Radio Chișinău.

Gheorghe Leiciu a invocat că proiectul nu a luat în calcul propunerile unor parteneri de dezvoltare privind garantarea reprezentativității politice a Găgăuziei în organul legislativ național. Reprezentantul Comratului propunere ca 96 de deputați să fie aleși pe circumscripții naționale, iar cinci pe circumscripții din Găgăuzia.

Gheorghe Leiciu a declarat în cadrul dezbaterilor că Găgăuzia ar putea să ignore alegerile prezidențiale și parlamentare, dacă nu va fi identificată o soluție în vederea asigurării reprezentativității politice a autonomiei găgăuze în Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău