Automobile diesel au restricții pe anumite stărzi din Berlin

  • 10 Octombrie 2018 09:18
Automobile diesel au restricții pe anumite stărzi din Berlin

Tribunalul administrativ din Berlin a decis restricționarea accesului pe anumite străzi din capitala germană pentru automobilele diesel cu nivel prea ridicat de emisii poluante. Judecătorii au dat astfel câștig de cauză unei organizații de mediu, care acuză administrațiile locale din mai multe orașe germane că nu iau suficiente măsuri pentru reducerea poluării.

Judecătorii au obligat administrația de la Berlin să emită până la 31 martie 2019 un plan de controlare a poluării atmosferice prin reglementări adecvate. Restricțiile de trafic cuprind 11 secțiuni de drumuri deosebit de poluate și trebuie puse în aplicare cel târziu până la sfârșitul lunii iunie, anul viitor. La Berlin sunt înmatriculate aproximativ 200.000 de autovehicule diesel. Scopul interdicțiilor este respectarea valorii limită pentru emisiile toxice de dioxid de azot, mașinile diesel fiind o cauză majoră a poluării aerului.

Interdicțiile cuprind atât autoturismele, cât și camioanele diesel.

Directorul organizației neguvernamentale de mediu Deutsche Umwelthhilfe, Jürgen Resch, a salutat hotărârea judecătorilor și a cerut autorităților berlineze să o pună urgent în aplicare. Este așteptată și o reacție din partea guvernului federal al cărui plan de stimulare a cumpărarii de mașini diesel mai puțin poluante nu vizează și orașul Berlin.

Resch a cerut în context reevaluarea strategiei elaborate de marea coaliție. Berlinul ar fi al patrulea oraș după Hamburg, Stuttgart și Frankfurt, care închide anumite porțiuni de drumuri pentru șoferii mașinilor cu motoare pe motorină.

sursa: RRA


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău