Autobuzele și troleibuzele, verificate de INP

  • 02 Decembrie 2019 16:40
Autobuzele și troleibuzele, verificate de INP

Începând de astăzi și până pe 15 decembrie curent, Inspectoratul Național de Patrulare (INP va desfășura operațiunea „Autobuz”.

Astfel, potrivit unui comunicat la instituției, ofițerii de patrulare vor verifica în ce condiții sunt transportați călătorii, cum este respectat Regulamentul Circulației Rutiere de către șoferi, precum și starea tehnică a transportului.

„În aceste zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare împreună cu cei ai Agenției Naționale Transport Auto vor contracara transportarea ilicită a pasagerilor; vor controla condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara stațiilor semnalizate, transportarea pasagerilor numărul cărora depășește numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehiculului, precum și verificarea autobuzelor și troleibuzelor în scopul asigurării respectării normelor tehnice la exploatarea pe timp de iarnă. Verificate vor fi și autobuzele care transportă elevii”, se precizează în comunicatl INP.

Operațiunea se va desfășura pe întreg teritoriul țării cu scopul de a diminua numărul accidentelor cu implicarea transportului public. De la începutul anului au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 au primit traumatisme grave.

INP va reveni pe parcurs cu rezultate despre desfășurarea operațiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău