Autobuze noi, pe străzile capitalei

  • 14 August 2021 13:15
Autobuze noi, pe străzile capitalei

Primele cinci autobuze noi ISUZU din cele 100 achiziționate de municipalitatea capitalei au fost lansate astăzi la Chișinău. Acestea vor circula pe rutele 5, 19, 26. Celelalte 95 de autobuze urmează să sosească la Chișinău până la finele anului curent, transmite IPN.

Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău a precizat că autobuzele sunt performante, au o capacitate de 107 locuri, sunt dotate cu dispozitive pentru USB, camere video, aparate de aer condiționat, iar în perioada imediat următoare va fi asigurată și conectarea la internet, în aceste unități de transport.

Edilul a adăugat că, la cele 100 de autobuze noi, în Chișinău au fost aduse alte 58 de autobuze cu parcurs, 11 au fost lansate prioritar în suburbiile capitalei, la Durlești, Băcioi, Bâc, Cricova. Potrivit primarului, din decembrie anul trecut și până în decembrie anul curent, rutele de troleibuze și autobuze din capitală și din suburbii vor fi suplinite cu 212 unități de transport. Două troleibuze noi au fost achiziționate din Italia, acestea fiind în perioada de testare.

Ion Ceban a menționat că, pentru prima dată în ultimii 15 ani, au fost aduse mai multe unități de transport public, într-un singur an. Edilul își propune ca, până la sfârșitul mandatului său de primar, parcurile de autobuze și troleibuze din capitală să fie reorganizate și dotate cu unitățile necesare de transport. Potrivit primarului, în prezent 71 de unități de transport public au termen de exploatare de peste 20 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău