Auto | Susie Wolff, numită director la echipa Venturi din Formula E

  • 27 Iunie 2018 14:41
Auto | Susie Wolff, numită director la echipa Venturi din Formula E

Susie Wolff, fost pilot de teste la Williams, al cărei soț conduce echipa Mercedes din Formula 1, a devenit director și acționar la echipa Venturi din Formula E, rezervată monoposturilor în întregime electrice, relatează Reuters.

Echipa cu sediul în Monaco va beneficia din sezonul 2018/2019, care va debuta în decembrie, de serviciile brazilianului Felipe Massa, care a fost coechipier cu Susie Wolff la Williams. Massa s-a retras anul trecut din Formula 1.

Printre fondatorii echipei Venturi, care ocupă locul 7 la constructori, înaintea ultimei curse de la New York, se numără actorul Leonardo Di Caprio.

Susie Wolff, 35 ani, s-a retras din activitatea de pilot profesionist în 2015 și acum va debuta ca manager la Venturi: ''Știu că voiam să continui cu provocarea din cursele competitive și nu doar din spatele volanului. Nu poți închide instinctul competitiv când renunți să pilotezi și această determinare și plăcere de a realiza ceva încă arde în mine''.

Mercedes își va face debutul în al șaselea sezon al Formulei E, care va începe la finalul anului viitor. Dar, Venturi va beneficia de propulsoare HWA din sezonul care începe în decembrie 2018, construite de o compania afiliată lui Mercedes și care furnizează motoarele pentru campionatul german de turisme (DTM). 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău