Austria va permite din septembrie evenimentele în aer liber cu până la 10.000 de persoane
-
24 Iunie 2020 20:15
Guvernul austriac a anunțat miercuri o nouă etapă de flexibilizare a restricțiilor împotriva coronavirusului, axate asupra gastronomiei și evenimentele cu public la care, din septembrie, vor putea participa până la 10.000 de persoane pe stadioane de fotbal și la concerte în aer liber, relatează EFE, preluat de Agerpres.
Austria a fost la jumătatea lunii aprilie una dintre țările pioniere în revenirea graduală la normalitate, după o lună de izolare socială și economică pentru a frâna epidemia.
În sectorul restaurației, angajații nu vor mai fi nevoiți să poarte măști, lăsând utilizarea lor la libera alegere a clienților sau a lucrătorilor.
Din iulie este permisă practicarea tuturor sporturilor de echipă și individuale în aer liber și în interior, fără necesitatea menținerii distanțării fizice, dar respectând normele de igienă și alte precauții sanitare.
"Bucurați-vă, dar fiți precauți", a declarat presei ministrul austriac al sporturilor, ecologistul Werner Kogler. El a cerut totuși cetățenilor să de dovadă de "bun simț" în această vară, având în vedere că "virusul este în continuare aici".
"În pofida cifrelor scăzute (de contagieri) poate izbucni oricând un focar", a declarat la rândul său șeful guvernului, conservatorul Sebastian Kurz, care a cerut populației "să nu arunce măștile, pentru că am putea avea nevoie din nou de ele".
Austria a raportat în ultimele săptămâni între 20 și 50 de noi contagieri zilnice, în condițiile în care 100 de persoane sunt spitalizate, dintre care vreo zece la terapie intensivă. Numărul total al contagierilor confirmate din martie este de circa 17.500 de persoane, iar cel al deceselor de 700.
Din septembrie se vor putea organiza evenimente în spații închise cu până la 5.000 de persoane, iar în aer liber cu 10.000 de persoane. Însă aceste evenimente necesită o înregistrare voluntară a tuturor participanților și respectarea unor reguli, precum menținerea distanțării fizice și rezervarea anticipată a locurilor.
Astfel, autoritățile speră să poată controla lanțul de infecții și orice nou focar de coronavirus, fără a fi nevoie de plasarea în carantină a întregii populații locale, regionale, sau naționale.
Sursa:Agerpres