Austria va ajuta R.Moldova în lupta împotriva secetei

  • 17 Mai 2021 18:54
Austria va ajuta R.Moldova în lupta împotriva secetei

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenția pentru Dezvoltare Austriacă (ADA) și Agenția Federală pentru Mediu din Austria au semnat luni un Memorandum de înțelegere, care prevede dezvoltarea comună a proiectului "Soluții pentru adaptarea la schimbările climatice din sud regiunea Republicii Moldova prin măsuri de adaptare a ecosistemelor".

Costul estimat al proiectului, calculat pe patru ani, este de aproximativ 15 milioane de dolari, care, așa cum speră ministerul interimar, vor fi finanțate din Fondul Verde pentru Climă. "Memorandumul oferă o bază pentru o cooperare constructivă și eficientă cu partenerii de dezvoltare pentru a obține sprijin financiar în vederea conservării biodiversității și a creșterii rezistenței ecosistemului vulnerabil la schimbările climatice din Moldova", a declarat Ion Perju.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ADA, Gunther Zimmer, Agenția va aloca 50 de mii de euro pentru dezvoltarea unui studiu preliminar de fezabilitate și elaborarea unei note conceptuale de proiect pentru Fondul Verde pentru Climă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău