Austria oferă un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 țărilor din Balcani

  • 18 Iunie 2021 19:37
Austria oferă un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 țărilor din Balcani

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat vineri că vrea să ofere țărilor din Balcani un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19, după o conferință cu oficiali din această regiune, relatează AFP, citat de AGERPRES.

"Vom livra un milion de doze de vaccin din Austria către Balcanii de Vest începând din august și până la sfârșitul anului", a declarat Sebastian Kurz pentru jurnaliști.

El a primit vineri la Viena oficiali din Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord și Serbia.

Șeful guvernului austriac nu a dezvăluit modul de distribuire a livrărilor între țări și un purtător de cuvânt al cancelariei austriece a precizat că aceste donații ar consta în principal din vaccinul AstraZeneca.

"Putem învinge această pandemie numai atunci când toate țările din Europa și nu numai o vor învinge", a spus Kurz.

În aprilie, Austria și Slovenia au promis deja mii de doze de vaccin anti-COVID-19 Republicii Cehe, după ce au fost criticate de Bruxelles pentru refuzul lor de a participa la o redistribuire echitabilă în favoarea țărilor mai puțin bogate.

În mai, Austria a decis să elimine treptat vaccinul AstraZeneca din campania sa de vaccinare împotriva coronavirusului. Ea a menționat probleme legate de livrarea și neîncrederea populației sale în urma publicării unor cazuri de efecte secundare rare, însă grave în urma administrării acestui vaccin.

Aproape jumătate din cei nouă milioane de austrieci au primit deja cel puțin o doză, în timp ce un sfert dintre aceștia sunt complet imunizați.

Sebastian Kurz a invitat lideri din regiunea Balcanilor și pe reprezentantul special al UE Miroslav Lajcak să discute despre lupta împotriva pandemiei, calendarul extinderii UE și politica de cooperare în domeniul migrației între blocul comunitar și aceste state din Balcani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău