Johannes Hahn, nominalizat pentru un al treilea mandat de comisar european

  • 18 Iulie 2019 16:15
Johannes Hahn, nominalizat pentru un al treilea mandat de comisar european

Parlamentul și guvernul Austriei l-au nominalizat pe Johannes Hahn, actual comisar european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, pentru a face parte din viitoarea Comisie Europeană (executivul comunitar), informează joi dpa și Reuters.

Johannes Hahn, aflat la finalul celui de-al doilea mandat de comisar european, "a lucrat neobosit ani la rând pentru apropierea țărilor din Balcanii de vest de Uniunea Europeană", a declarat presei la Viena cancelarul austriac Brigitte Bierlein.

"Din perspectiva mea, aș dori să continui în acest domeniu", a afirmat în aceeași conferință de presă Johannes Hahn, subliniind că atribuirea portofoliilor îi va reveni în final viitorului președinte al Comisiei, Ursula von der Leyen.

Politicianul conservator austriac în vârstă de 61 de ani a adăugat că este "aliniat pe deplin" politicilor privind UE ale Ursulei von der Leyen, fost ministru german al apărării, inclusiv în ce privește planurile acesteia de întărire a rolului Uniunii pe scena politică internațională.

Brigitte Bierlein a mai menționat că o susține pe Ursula von der Leyen în fruntea viitoarei Comisii Europene pentru respectarea parității, dar că Johannes Hahn este singurul candidat care s-a bucurat de sprijinul tuturor partidelor din legislativul austriac.

Johannes Hahn a fost avantajat de faptul că țara sa este condusă în prezent de un guvern interimar format din tehnocrați, până la alegerile parlamentare anticipate programate să aibă loc pe 29 septembrie. Guvernul anterior de dreapta condus de conservatorul Sebastian Kurz a părut să prefere înlocuirea lui Hahn cu un alt conservator, notează Reuters.

Mandatul actualei Comisii Europene se încheie pe 31 octombrie.

Sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
5
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,1 m/s
Thu
5
Fri
4
Sat
3
Sun
2
Mon
1

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău