Austria intenționează să mențină controalele la graniță

  • 26 Septembrie 2018 16:25
Austria intenționează să mențină controalele la graniță

Austria nu va pune capăt controalelor la graniță, în pofida apelurilor în acest sens ale Comisiei Europene, a declarat miercuri ministrul austriac de interne, transmite dpa.

Austria va informa în scurt timp Comisia Europeană în legătură cu planurile sale de a continua aceste controale, a declarat în parlament ministrul Herbert Kickl (FPOe, Partidul Libertății, extrema dreaptă).

"Considerăm că aceste controale la graniță au o contribuție indispensabilă la creșterea securității populației austriece", a argumentat Kickl.

După valul de migranți din 2015, Austria a reintrodus parțial controalele la frontiere cu state din spațiul de liberă circulație Schengen, controale pe care le menține în prezent prin prelungirea lor la fiecare șase luni la granițele cu Ungaria și Slovenia. Actuala perioadă de șase luni ar urma să expire la 11 noiembrie, dacă Viena nu informează Comisia Europeană în legătură cu o nouă extindere a duratei controalelor.

Austria se învecinează cu opt țări: Cehia, Elveția, Germania, Italia, Liechtenstein, Slovacia, Slovenia și Ungaria. În prezent, Austria, Danemarca, Franța, Germania, Suedia și Norvegia îi controlează la graniță pe călătorii proveniți din alte state europene.

La începutul lui septembrie, comisarul european pentru migrație a evocat necesitatea ca UE să reia în cel mai scurt timp libera circulație, argumentând că executivul UE a prezentat planuri pentru întărirea protecției frontierelor externe ale blocului comunitar.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău