Austria anunță testarea pe scară largă a populației

  • 16 Noiembrie 2020 09:49
Austria anunță testarea pe scară largă a populației

Austria va desfășura o campanie de testare pe scară largă pentru COVID-19 după încheierea perioadei de carantină ce va începe marți și va dura până pe 6 decembrie inclusiv, a declarat cancelarul Sebastian Kurz duminică, comunică Agerpres.

Referindu-se la testele pe scară largă efectuate în Slovacia vecină, Kurz a declarat pentru postul public de radio ORF: "Am decis aici în Austria (...) să urmăm aceeași cale".

Guvernul va oferi săptămâna viitoare mai multe detalii cu privire la acest proiect, care va fi "o provocare logistică", potrivit cancelarului.

Kurz a fost criticat pentru întârzierea acțiunilor mai radicale în această toamnă, când epidemia a început să se extindă din nou. Izolarea parțială a fost instituită acum două săptămâni, dar nu a reușit să încetinească propagarea virusului.

Peste 4.000 de persoane sunt în prezent internate în Austria pentru complicații din cauza COVID-19, dintre care aproximativ 560 în terapie intensivă, aproape de nivelul maxim pe care și-l poate permite sistemul de sănătate. În total, 1.829 de oameni au murit în această țară din cauza infecției, potrivit bilanțului oficial.

Austria are o populație de 8,9 milioane de locuitori.

Slovacia a efectuat teste rapide pe aproximativ 3,6 milioane din 5,5 milioane de locuitori (cu vârste între 10 și 65 de ani) în ultimul weekend din octombrie și pe primul noiembrie. Aceste teste au descoperit zeci de mii de asimptomatici, dar pozitivi la coronavirus, care au fost apoi izolați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău