Austria a prezentat planul de relansare economică și a redeschis mii de magazine. Premier: "Luptăm pentru fiecare loc de muncă"

  • 14 Aprilie 2020 10:00
Austria a prezentat planul de relansare economică și a redeschis mii de magazine. Premier:

Mii de magazine din Austria se vor redeschide marți, iar țara va fi una dintre primele din Europa care ridică restricțiile impuse de noul coronavirus. Totuși, autoritățile susțin că pericolul nu a trecut, scrie Reuters.

Austria a fost printre primele țări din Europa care au luat măsuri privind noul coronavirus și a închis școlile, barurile, teatrele, restaurantele, magazinele neesențiale și alte locuri de adunare publică în urmă cu aproximativ patru săptămâni.

Rezultatele au fost destul de bune, până în prezent, țara a raportat 368 de decese în total, mai puține decât au suferit într-o singură zi țările din vecinătatea sa. De asemenea, numărul de îmbolnăviri scade constant, iar persoanele care au nevoie de spitalizare sunt tot mai puține.

„Dorim să ieșim din această criză cât mai repede posibil și să luptăm pentru fiecare loc de muncă din Austria”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, scrie Mediafax.

Săptămâna trecută, el a prezentat un plan pentru relansarea economiei, iar primul pas este redeschiderea magazinelor care au o suprafață de până la 400 de metri pătrați.

Această măsură urmează să fie urmată de redeschiderea centrelor comerciale, a magazinelor mari și frizeriilor de la 1 mai. Restaurantele și hotelurile ar putea să se redeschidă progresiv de la mijlocul lunii mai.

Relansarea economiei în Austria vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a cerut, vineri, țărilor să fie în continuare precaute. „Ridicarea restricțiilor ar putea duce la o nouă creștere a ratei mortalității”, a transmis OMS, fără a menționa în mod special Austria.

„Sunt pur și simplu sigur că am făcut lucrurile corect și că acum facem ceea ce trebuie”, a spus Kurz într-un interviu publicat sâmbătă.

În aceeași zi, el a declarat că „Nu am scăpat încă. Pericolul este în continuare printre noi” și a îndemnat populația să continue autoizolarea și distanțarea socială.

Și alte țări din Europa de Vest au început să ridice unele restricții, dar într-o măsură mai mică decât Austria. Luni, Spania a permis reluarea unor activități, inclusiv construcțiile și munca în fabrici, iar Danemarca a redeschis centrele de îngrijire de zi și școlile pentru copiii din clasele I-V.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău