Austria a preluat președinția Uniunii Europene

  • 01 Iulie 2018 14:15
Austria a preluat președinția Uniunii Europene

Austria a preluat președinția Uniunii Europene până la sfârșitul anului, cu prioritatea majoră anunțată de cancelarul Sebastian Kurz de a proteja blocul comunitar de migrația ilegală.

La ceremonia de ieri de preluare a mandatului, cancelarul austriac a spus că va continua și linia de până acum a președinției bulgare în ce privește securitatea, competitivitatea prin digitalizare și perspectiva aderării pentru țările din zona Balcanilor. Georgiana Grosso a spus că gestionarea problemei migrației va fi dosarul prioritar al președinției semestriale austriece a Uniunii Europene.

Guvernul cancelarului Kurz, aliat al partidului de extremă dreaptă, susține o linie dură, pledând pentru o politică privind migrația europeană mai restrictivă, inclusiv prin consolidarea protecției frontierelor externe ale Blocului comunitar.

În afară de acest subiect fierbinte, pe care Viena l-a pus deja în capul listei sale, guvernul tânărului cancelar Sebastian Kurz își propune să facă progrese în negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene, o problemă spinoasă pe care a moștenit-o de la predecesoarele sale.

Accelerarea procesului de aderare a țărilor din Balcanii Occidentali reprezintă un alt obiectiv al programului propus de guvernul austriac.

Obținerea unor rezultate tangibile s-ar putea dovedi dificilă - pe de o parte, din cauza demarării campaniei pentru alegerile europene din mai 2019, iar pe de altă parte, a negocierilor care trenează cu Regatul Unit în vederea ieșirii sale din Uniune, la sfârșitul lui martie 2019, precizează agenția France Presse.

Sursa:RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău