Australia ridică interdicția de a călători în străinătate pentru cetățenii săi vaccinați

  • 27 Octombrie 2021 09:12
Australia ridică interdicția de a călători în străinătate pentru cetățenii săi vaccinați

Australia va ridica interdicția de a călători în străinătate fără autorizație pentru cetățenii săi, a anunțat guvernul australian miercuri, în timp ce frontierele țării ar urma să se deschisă pentru lucrătorii calificați și studenții străini, până la sfârșitul anului, informează AFP.

La peste 18 luni de la închiderea frontierelor internaționale ale Australiei, cetățenii vaccinați cu schema completă nu vor mai avea nevoie de o exceptare pentru a ieși din țară, potrivit unei declarații comune a Ministerelor Sănătății și de Interne.

Această declarație a survenit în timp ce rata adulților vaccinați cu schema completă se apropie de obiectivul de 80% în Australia.

Ministrul de interne, Karen Andrews, a declarat că, dacă cetățenii australieni erau până acum prioritari, alte restricții de călătorie, inclusiv pentru unii nerezidenți, vor fi relaxate pe măsură ce rata de vaccinare va crește.

"Înainte de sfârșitul anului, prevedem să primim lucrători calificați și studenți străini pe deplin vaccinați", a declarat ea.

Premierul Scott Morrison, care a anticipat aceste schimbări la începutul anului, a declarat că Australia este deja "foarte aproape" de anunțarea unei bule de călătorii cu Singapore, care a anunțat marțea trecută că australienii nu vor mai fi obligați să intre în carantină la sosirea lor în acest teritoriu.

Zborurile companiei aeriene australiene Qantas spre orașul-stat ar urma să fie reluate pe 22 noiembrie.

Pe 20 martie anul trecut, Australia a introdus unele dintre cele mai aspre restricții frontaliere cu restul lumii, ca răspuns la pandemia de coronavirus.

Timp de peste 600 de zile, nenumărate zboruri internaționale au fost anulate și călătoriile în străinătate s-au redus considerabil.

Familii au fost separate pe mai multe continente, cetățeni australieni fiind blocați în străinătate, în timp ce rezidenți străini au rămas blocați în Australia.

Potrivit datelor Ministerului de Interne australian, peste 100.000 de cereri de intrare sau ieșire din țară au fost respinse numai în primele cinci luni ale acestui an.
Dispozițiile privind carantina pentru rezidenții vaccinați care se întorc în țară vor depinde de locul prin care aceștia vor intra în Australia.

Dacă Sydney a suprimat carantina pentru călătorii care revin în țară, anumite state australiene unde ratele de vaccinare sunt mai scăzute continuă să impună o carantină obligatorie și costisitoare de 14 zile într-un hotel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău