Australia regretă ''deteriorarea inutilă'' a relațiilor cu China

  • 24 Noiembrie 2020 08:17
Australia regretă ''deteriorarea inutilă'' a relațiilor cu China

Premierul australian Scott Morrison a denunțat luni presiunea crescândă a Chinei asupra țării sale, apreciind că aceasta provoacă ''o deteriorare inutilă a relațiilor'' dintre Beijing și Canberra, relatează AFP, preluat de AGERPRES.

Într-un discurs online adresat unui centru de reflecție din Marea Britanie, Morrison a subliniat dorința Australiei de a avea relații ''reciproc avantajoase'' cu Beijingul precum și cu Statele Unite, urmărindu-și în același timp propriile interese independent de cele două țări.

El a respins, de asemenea, imaginea unei Australii care ar fi un ''cățeluș'' al Statelor Unite într-un context de deteriorare a relațiilor sino-americane.

În ultimele luni, relațiile dintre Canberra și Beijing s-au tensionat.

Australia a exclus în special gigantul chinez de telecomunicații Huawei din desfășurarea rețelei 5G pe imensa insulă-continent și a cerut o anchetă independentă asupra originii coronavirusului.

China, primul partener comercial al Australiei, a ripostat recent la adresa Canberrei, suspendând importurile unui număr mare de produse, între care carne de vită, orz și cherestea.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău