Australia - Peste o sută de incendii de pădure, active în estul țării

  • 09 Septembrie 2019 16:45
Australia - Peste o sută de incendii de pădure, active în estul țării

Peste o sută de incendii de pădure sunt active în două state din estul Australiei, unde serviciile meteo au avertizat asupra rafalelor puternice de vânt și condițiilor de secetă ce complică stingerea flăcărilor, care au afectat sau au distrus deja aproape 50 de locuințe și clădiri, relatează luni EFE, preluat de Agerpres.

Deși mai sunt încă trei luni până la vara australă, în statul Queensland continuă să fie active 65 de incendii de pădure, iar condițiile meteo adverse sunt prognozate și marți.

Șefa executivului din Queensland, Jackie Trad, a informat că 47 "de structuri", majoritatea locuințe, au fost afectate sau distruse de flăcările ce provoacă îngrijorare mai ales la sud de Brisbane și în jurul orașului Cairns.

"Nu există îndoială că odată cu creșterea temperaturilor provocate de schimbările climatice, lucru de care oamenii de știință ne-au avertizat, astfel de incidente vor fi mai frecvente și mai violente", a declarat Trad ziariștilor.

În statul vecin New South Wales, zeci de focare ard lipsite de control, cele mai extinse fiind la Armidale și Drake, care au mistuit între 30.000 și 60.000 de hectare de teren.

Pompierii au confirmat luni că cinci locuințe au ars și patru sunt avariate în localitatea Tenterfield și în orășelul învecinat Drake, din New South Wales. Serviciile meteo au emis o alertă de vânturi puternice pe coasta din New South Wales, care au început să sufle încă din acest weekend și care ar putea înteți flăcările.

Sezonul incendiilor în Australia variază în funcție de zonă și de condițiile meteo, deși în general se înregistrează în timpul verii australe (între lunile decembrie și martie). 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău