Australia nu își va redeschide în 2021 frontierele pentru călătorii străini (oficial guvernamental)

  • 18 Ianuarie 2021 10:25
Australia nu își va redeschide în 2021 frontierele pentru călătorii străini (oficial guvernamental)

Australia probabil nu își va redeschide frontierele pentru călătorii străini în 2021 și aceasta în pofida campaniilor de vaccinare ce vor continua în întreaga lume, a apreciat luni un înalt responsabil australian în domeniul sănătății, Brendan Murphy, informează AFP, potrivit Digi24.ro.

Brendan Murphy, secretar în Departamentul Sănătății și unul dintre principalii consilieri ai guvernului, a declarat că nu ar trebui să existe așteptări ca revenirea la o circulație fluidă la frontiere să aibă loc în 2021.

"Cred că în cea mai mare parte a anului (2021) noi vom mai avea încă importante restricții la frontiere", a declarat el la postul ABC. "Chiar dacă o bună parte a populației va fi vaccinată, nu știm dacă aceasta va împiedica transmiterea virusului. Este posibil ca măsurile de carantină să mai dureze ceva timp", a spus el.

Consecință a acestor restricții, zeci de mii de australieni rămân blocați în străinătate, iar cei care se întorc trebuie să achite în jur de 3.000 de dolari australieni (1.900 de euro) pentru cele 14 zile de carantină la hotel.

Australia, care numără în jur de 25 de milioane de locuitori, a încheiat acorduri pentru a obține doze din vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de grupul britanic AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford și cel al Pfizer/BioNTech.

Guvernul australian așteaptă în continuare undă verde din partea autorității de reglementare în domeniu. Vaccinările nu ar urma să înceapă mai devreme de sfârșitul lui februarie.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău