Australia introduce noi competențe judecătorești pentru a demasca trollii anonimi din mass-media sociale

  • 28 Noiembrie 2021 09:43
Australia introduce noi competențe judecătorești pentru a demasca trollii anonimi din mass-media sociale

Australia va introduce noi competențe judecătorești pentru a forța mass-media sociale globale să demaște trollii anonimi din mediul virtual, a anunțat sâmbătă premierul australian Scott Morrison, informează duminică dpa, potrivit Agerpres.

Reformele vor face ca mass-media sociale să fie considerate editori și să poată fi trase la răspundere pentru conținutul defăimător postat pe platformele lor, a precizat Morrison într-un comunicat.

"Mas-media sociale pot fi de asemenea o reședință al lașilor, unde anonimi pot agresa, hărțui și ruina vieți fără nicio consecință", a spus Morrison. "Nu le putem permite platformelor sociale să nu poarte nicio răspundere pentru conținutul de pe platformele lor. Ei nu pot să aprobe aceasta, să difuzeze aceasta și să degreveze de orice răspundere. Acest lucru trebuie să înceteze", a declarat premierul australian.

Noile competențe judecătorești vor fi unele dintre cele mai ferme din lume, a continuat Morrison. "Trolli anonimi sunt notificați: veți fi demascați și trași la răspundere pentru ce ați spus. Marile companii de tehnologii sunt notificate: înlăturați scutul anonimatului sau veți fi trași la răspundere pentru ceea ce publicați", a atenționat el.

"Într-o societate liberă cu libertate de expresie, nu poți să fii un laș și să ataci oameni și să te aștepți să nu fii tras la răspundere pentru aceasta", a punctat Morrison.

Noua legislație va introduce o procedură de reclamații, permițându-le celor care au fost defăimați, hărțuiți sau atacați în mass-media sociale să-i ceară platformei să înlăture conținutul. Dacă acesta nu va fi înlăturat, un proces la tribunal ar urma să oblige platforma să identifice persoana responsabilă.

Un proiect al noii legislații ar urma să fie pus în dezbatere publică înainte de a intra în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:6,69 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău