Australia impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Putin și a unor senatori ruși

  • 22 Aprilie 12:56
Australia impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Putin și a unor senatori ruși

Guvernul australian a impus sancțiuni și interdicții de călătorie împotriva a două fiice ale președintelui rus Vladimir Putin și a fiicei ministrului de externe, Serghei Lavrov, potrivit unei declarații făcute vineri.

Decizia survine în urma unei măsuri similare adoptate de alte țări occidentale, printre care se numără Statele Unite și Marea Britanie și ridică numărul total al persoanelor și entităților ruse care sunt subiectul sancțiunilor australiene la 750. Anunțul nu menționa numele celor două fiice ale președintelui rus, dar se știe că Putin are două fiice adulte, Katerina și Maria.

Declarația adăuga faptul că președintele Putin și Lavrov au fost adăugați pe lista de sancțiuni creată pe 27 februarie. Noua serie de sancțiuni vizează și 144 de senatori ruși care și-au oferit susținerea președintelui Putin prin aprobarea recunoașterii "nelegitime" a independenței regiunilor separatiste Donețk și Luhansk, din estul Ucrainei, pe 22 februarie, a comunicat Ministerul de Externe al Australiei.

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău