Australia | Bază de date ADN, creată pentru prevenirea traficului cu animale exotice

  • 22 Februarie 2021 10:47
Australia | Bază de date ADN, creată pentru prevenirea traficului cu animale exotice

Fauna și flora australiene vor fi monitorizate printr-o bancă de date ADN în încercarea de prevenire a traficului cu animale exotice, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

Sussan Ley, ministrul Mediului din Australia, a anunțat luni că guvernul va adopta recomandările dintr-o analiză a permiselor de export pentru specii normative, desfășurată de compania din domeniul auditului KPMG.

Analiza a scos la iveală că specii aflate în pericol de dispariție, precum cocoșul negru lucios și papagalul cu coroană violet, au fost exportate în vederea comercializării pe piața neagră.

Documentul a recomandat guvernului să stabilească o bancă de date ADN cuprinzând descendența genetică a fiecărui animal importat și exportat din Australia, ceea ce le va permite autorităților să monitorizeze mai bine animalele și să ia măsuri de contracararea a traficului.

''Implicarea din ce în ce mai mare a crimei organizate în acest comerț, operațiunile comerciale internaționale sofisticate și valoarea în creștere a faunei și florei australiene pe piața neagră - unele dintre exemplare valorând zeci de mii de dolari - subliniază necesitatea de a adopta cea mai puternică măsură de contracarare posibilă'', a spus Ley.

''Este important să stabilim cele mai ridicate repere în reglementarea comerțului cu fauna și flora sălbatică'', a mai precizat aceasta.

Potrivit raportului KPMG, sute de papagali din specii în pericol de dispariție au fost exportați către Asociația pentru Conservarea Papagalilor din Specii Amenințate (ACTP).

Ulterior, s-a descoperit că ACTP era condusă de Martin Guth, un infractor condamnat, care vindea păsări în schimbul a sute de mii de dolari.

Baza de date ADN va începe cu păsările, urmând ca apoi să fie extinsă pentru a include toate speciile endemice de animale

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău